Fraei Guod

We houden van mooie spullen, om te geven én om te krijgen. Maar we houden ook van de planeet waarop we leven, omdat we hierdoor kunnen doen, wat we willen doen. Dat gaat niet altijd allemaal samen.

DE NAAM: Fraei Guod

Fraei Guod, je spreekt het uit als fraai gwod, is Fries voor fraai goed of mooie spullen. Als Fries in hart en nieren wilde ik een naam die ook paste mijn liefde voor mijn moedertaal. Hoewel er zo nu en dan wel eens enkele Friese kreten te zien zullen zijn, naast de stationary met Fryske quotes, is de voertaal voor de webshop (fries: websjop) hoofdzakelijk Nederlands.

Logo: Zonder deze twee geen ‘ik’

Het digitaal bewerkte logo is gebaseerd op de knipkunsten van een straatkunstenaar in Joegoslavië, die mijn ouders tijdens een zomervakantie perfect heeft geknipt. Het had om hun zeker niet gehoeven; dit logo. Maar zonder mijn ouders zou ik er ook niet zijn geweest. Ze zijn voor mij dan een voorbeeld, een vraagbaak en – naast mijn man – mijn grootste supporters. Sceptisch, realistisch, lekker direct, maar altijd eerlijk en goedbedoeld. Precies, zoals ik ben en waarom ik doe, wat ik doe. Én durf.
Met een fraeie & vriendelijke groet,
Tialda