Diensten

Social Media

Bereik jouw doelgroep via het beste kanaal. Ik pak het social media beheer, monitoring en adverteren voor jou op.

Zijn wij een match?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van online marketing?

Shape
Shape

Social media beheren, monitoren en optimaliseren

Ingeschreven bij de KVK, website staat live, Facebookpagina aangemaakt,
Instagram account geclaimd en dan… ja, dan moet je er voor zorgen dat je jouw doelgroep bereikt, voordat jouw social media kanalen meer dood dan leven zijn (een zombie kanaal). Om een succes van jouw social media aanpak te maken ben je bij Studio Fraei aan het juiste adres!

Wat is social media marketing?

Met sociale media-marketing wordt het gebruik van sociale-mediaplatforms bedoeld met de bedoeling jouw doelgroep te bereiken en die te bewegen tot bepaalde intenties (zoals de aankoop van jouw product) of meer naamsbekendheid te generen. Dit houdt onder andere in: het publiceren van waardevolle content op uw social media-profielen, het luisteren naar en betrekken van volgers, het analyseren van resultaten (en hier op anticiperen), en het inzetten van social media-advertenties.

De belangrijkste social media platforms (op dit moment) zijn Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, TikTok en Snapchat.

Social Media Strategie

Voor dat jij je volledig gaat storten op het maken van beeldmateriaal en teksten voor de social media kanalen is het verstandig om een social media strategie op te stellen. Dit kan zo uitgebreid als je wilt, maar moet tenminste de volgende onderdelen bevatten:

  1. Doel: Wat wil je met de inzet van social media bereiken?
  2. Doelgroep: Wie wil ik bereiken via social media?
  3. Platform: Op welk platform is mijn doelgroep aanwezig? Welk platform is het meest geschikt voor welke content?
  4. Content: Welke type content wil ik delen?

Kom je hier niet uit of wil je dit liever uit besteden? Geen probleem! Ik ga hier graag samen met jou voor zitten, zodat we het vanaf het eerste moment goed aanpakken.

Social Media Adverteren

Met social media-advertenties kunt je een breder publiek bereiken dan alleen degenen die jou volgen (en vaak bereik je van deze groep maar een fractie). Advertentieprogramma’s binnen een social media platform zijn zo slim (alwetend) tegenwoordig dat je precies kunt aangeven aan wie jouw advertenties moeten worden weergegeven. Je kunt doelgroepen maken op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag, en nog veel meer.

Of je het nu leuk vindt of niet, organische bereik is moeilijker en moeilijker te genereren. De dagen van viral gaan zonder een kleine boost zijn waarschijnlijk voor veel ondernemers wel voor altijd verleden tijd. Sociale media reclame is dus eigenlijk wel een must als je snel een (nieuwe) doelgroep wilt bereiken.

Natuurlijk kan het eng zijn om van een volledig organische social media strategie naar een social media strategie waarin social media adverteren is opgenomen. Het is dus belangrijk om alle opties van social media adverteren te begrijpen.

Adverteren is mogelijk via Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Snapchat en YouTube.

Studio Fraei helpt bij jouw social media presence

Of je nu alleen ondersteuning nodig hebt in het plannen van jouw social media berichten of een volledige social media strategie op wilt laten zetten. Studio Fraei verzorgt het voor jou. Voor de juiste aanpak, ondersteuning, creatie en monitoring in social media spar ik graag met jou!

Wat kan ik of mijn partners voor je doen?

Diensten

Welke online marketingactiviteiten wil je uit handen geven? Of liever goede strategische aanpak hanteren?

Bekijk het aanbod of neem direct contact of voor een vrijblijvende call.