Diensten

Contentmarketing

Crossmediale campagne laten opzetten? Ready, set, go! Daar maken we samen een groot succes van!

Zijn wij een match?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van online marketing?

Shape
Shape

Contentcreatie & media

Ook contentmarketing inzetten om leads te genereren of verkoop mogelijk te maken? Studio Fraei helpt je hier bij! 

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is de creatie en distributie van digitaal marketingmateriaal met als doel de merkbekendheid te vergroten, de positie in zoekmachines te verbeteren en de belangstelling van doelgroepen te wekken.

Content marketing behelst zaken als educatieve artikelen, e-books, video’s, entertainment en webinars die specifieke vragen van mensen beantwoorden en hen iets bieden wat ze ergens anders niet kunnen krijgen. Het is de beste manier om van jouw product, hoe gewoon ook, iets te maken dat niet is zoals dat van alle anderen.

Gevonden worden door de juiste mensen (potentiële klanten)

Mensen stellen vragen en zoeken informatie via zoekmachines als Google en Bing. Resultaten die bovenaan in de resultaatpagina komen te staan worden onder andere getriggerd op basis van relevantie. Door het toepassen van SEO-technieken en goede content kan jouw webpagina bovenaan in de resultaten komen. Die goede content, waaronder blogartikelen, e-books, video’s, maakt jou een autoriteit op jouw vakgebied.

Door een autoriteit te worden op onderwerpen die belangrijk zijn voor potentiële klanten, heeft jouw bedrijf meer kans om ontdekt te worden door het juiste publiek.

Om een geïnteresseerd en betrokken doelgroep te genereren

Jouw content is alleen waardevol als het in staat is om je doelgroep aan te trekken en ze te overtuigen om zich voortdurend met je bedrijf bezig te houden — als abonnees, klanten, ambassadeurs, of, idealiter, alle drie. Zodra je een doelgroep hebt die je kunt aanspreken, helpen je inspanningen op het gebied van content bij het verhogen van de verkoop, het verzamelen van waardevolle klantinzichten en het activeren van je meest fervente volgers als ambassadeurs van het merk.

Voorbeelden van contentmarketing

Omdat contentmarketing in verschillende vormen kan worden uitgevoerd en verschillende doelgroepen kan aanspreken, zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor hoe content eruit kan zien.

Blogs

Een blogartikel is vaak een goede basis om je op je eigen website of die anderen te positioneren als autoriteit, uitleg te geven over je producten of relevante onderwerpen te bespreken. Vanuit een blog is het ook eenvoudig om over te springen naar social media kanalen en een onderdeel van de blog te benoemen of om zelfs de bloginhoud te hergebruiken.

Praktijkvoorbeelden en ervaringen

Het horen van een waargebeurd verhaal over de ervaring van een tevreden klant is ongelooflijk overtuigend. Het toepassen van klantervaringen of een case study kunnen enorm helpen in het converteren van consumenten aan de onderkant van de sales funnel.

Explainer video’s

Een uitlegvideo vult je andere marketinginspanningen aan door de voordelen van een bepaalde oplossing, details over een product of de nuances van een moeilijk probleem uit te leggen.

User generated content

User-generated content (gebruikers-gegenereerde content) is precies wat het zegt: content gemaakt door mensen buiten jouw organisatie. Deze strategie betrekt echte mensen erbij, is uniek en creatief, en ook nog eens zeer voordelig. Door bijvoorbeeld jouw doelgroep te betrekken en te vragen naar beeldmateriaal of verhalen kun je al content maken dat door jouw gebruikers of klanten mogelijk wordt gemaakt.

Daarnaast zijn Infographics, Testimonials of reviews, podcasts en webinars mooie vormen van content die nieuwe volgers kunnen aantrekken.

Kanalen voor contentmarketing

Hoe je jouw content publiceert, promoot en versterkt, is net zo belangrijk als de inhoud en creatie van de content. Je marketingmiddelen helpen je als merk en bedrijf te definiëren wie je bent en welke boodschap je wilt overbrengen, maar de kanalen waarin je die middelen gebruikt, hebben invloed op wie je content te zien krijgt en hoe goed die presteert.

De volgende kanalen kunnen ingezet worden voor je contentmarketing:

Hoe kan Studio Fraei ondersteunen bij jouw contentmarketing?

Contentmarketing is uitgebreid en divers. Studio Fraei kan een groot deel van de contentmarketing voor jouw bedrijf oppakken en wanneer nodig de juiste partijen inschakelen en begeleiden.

Ook met je bedrijf autoriteit worden in jouw vakgebied? Daar gaan we voor de volle 100% voor. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wat kan ik of mijn partners voor je doen?

Diensten

Welke online marketingactiviteiten wil je uit handen geven? Of liever goede strategische aanpak hanteren?

Bekijk het aanbod of neem direct contact of voor een vrijblijvende call.